VR Veiligheidsopleidingen

Ons aanbod varieert van heel korte kennismakingssessies tot verschillende veiligheidsopleidingen waar telkens de VR-training een deel van uitmaakt. Ook workshops met VR of veiligheidsdag(en) behoren tot de mogelijkheden.

Doel van een Virtual Reality Training

Er is een belangrijk onderscheid te maken tussen een training en een opleiding. Ik verwijs voor meer achtergrond hierover naar mijn E-book met tips&tricks om de impact hiervan te verhogen.

In het geval van veiligheidstrainingen/ opleidingen wordt nogal vaak alles op een hoopje gegooid. Er is eerst en vooral meestal een ‘verplicht’ karakter. Bepaalde certificaten of competenties dienen te kunnen aangetoond worden om een taak te mogen uitvoeren.

Daarnaast zijn er ook heel wat bestaande wettelijke verplichtingen waar een werknemer moet aan voldoen. Het ‘verplicht’ karakter is niet alleen nefast voor de motivatie van de deelnemers maar op deze manier schiet men ook vaak het echte doel voorbij van dit soort opleidingen/ trainingen: het voorkomen van nog meer arbeidsongevallen en zorgen voor een veilige(re) werkomgeving.

Wil men echt het verschil maken en een reële impact hebben op de veiligheid is het daarom uitermate belangrijk voldoende de aandacht te leggen op het trainen en
niet enkel op het ‘opleiden’ volgens de bovenstaande definitie.

Het opleidingsaanbod

Ons aanbod varieert van heel korte kennismakings-sessies van een halfuur (bijvoorbeeld voor een toolbox) tot veiligheidsopleidingen van een halve of volledige dag waar de VR training telkens een deel van uitmaakt.

De VR training kan gecombineerd worden met om het even welke andere training (bvb communicatie rond veiligheid op de werkvloer, samen met een andere veiligheidsopleiding of een workshop).

Ook de organisatie van een volledige veiligheidsdag behoort tot de mogelijkheden.

Vaste locaties

De organisatie van een VR-training kan doorgaan op één van de volgende vaste locaties bij onze partners van VR Base en The Park Training :

België : Kortrijk, Gent, Mechelen, Leuven en Hasselt.
Nederland : Amsterdam, Eindhoven en Den Haag
UK : Leeds en Birmingham

Het minimaal aantal deelnemers is steeds 10 personen, de maximale capaciteit hangt af van de locaties en de planning die we samen opmaken maar kan gaan tot meer dan 100 deelnemers per dag.

Elke locatie is comfortabel ingericht en uitgerust met alle nodige hulpmiddelen om de opleiding vlot te laten verlopen (smartboards, vergaderzalen, schermen, ontvangstuimtes, …).

Ook allerhande catering kan voorzien worden op onze locaties en er kan een combinatie gebeuren van een opleiding met teambuilding (VR games).
Zo wordt de opleidingsdag een dag waar je het nuttige aan het aangename kan koppelen. Fun en succes gegarandeerd!

VR Base Kortrijk

Engelse Wandeling 2D
8500 Kortrijk
België

The Park Gent

Dok Noord 7
9000 Gent
België

VR Base Mechelen

Kruisbaan 54
2800 Mechelen
België

VR Base Leuven

Brusselsesteenweg 406
3020 Herent
België

The Park Hasselt

Gouverneur Verwilghensingel 70
3500 Hasselt
België

The Park Den Haag

Binckhorstlaan 305
2516 BC Den Haag
Nederland

The Park Amsterdam

Rigakade 10
1013BC Amsterdam
Nederland

The Park Eindhoven

Kastanjelaan 1-B
5616LH Eindhoven
Nederland

The Park Birmingham

3 Brindleyplace
Birmingham, B1 2JB
Verenigd Koninkrijk

The Park Leeds

Falcon House
Walter Street, LS4 2BB
Verenigd Koninkrijk

Liever bij jou op het bedrijf? Gebruik van onze VR pop-up arena

Verkiest je de VR-training bij jou op het bedrijf te laten doorgaan, dan kan dat even goed. Als je voor ons de nodige ruimte kan voorzien én een stopcontact, dan hebben we slechts 1,5 uur tijd nodig om alles klaar te zetten.

Vervolgens kan je tot 160 mensen per dag laten deelnemen aan een VR awareness-sessie (bvb in het kader van een veiligheidsdag) of kan je tot 80 mensen per dag een uitgebreidere training geven trainen in VR met 2x een VR sessie van 30 min.

De nodige ruimte is het belangrijkste omdat we heel sterk geloven in de free-roam VR waar je vrij kan in rondlopen. Dit is namelijk de enige manier om er echt voor te zorgen dat geen enkele deelnemer misselijk wordt en de VR-opleiding voor iedereen een onvergetelijke ervaring wordt.

Rapportage

Tijdens de VR-sessie wordt heel wat data verzameld van de deelnemers
die nadien door de lesgever onmiddellijk kan gebruikt worden om
feedback te geven.

Dit gebeurt aan de hand van een heel gebruiksvriendelijk portaal waar
zowel de lesgever als de deelnemers toegang toe krijgen. Via een persoonlijke login kan iedereen achteraf zijn sessie gaan herbekijken en resultaten analyseren. In de training zelf gebruiken we uiteraard alleen de groepsresultaten.

Verschillende toegangsrechten zijn voorzien zodat een werkgever ook kan evalueren welke veiligheidsthema’s in het bedrijf misschien wat extra aandacht verdienen.

De verschillende sectoren

Voor heel wat verschillende sectoren hebben we al bestaande standaard
omgevingen gebouwd. Noem het onze eigen ‘metaverse’.
Naast de verschillende standaardomgevingen is het ook mogelijk een
‘digital twin’ te maken van jouw specifieke werkplek.