Over
The Hazard Factory

Veel mensen trekken de neus op voor nog maar eens een veiligheidsopleiding.
Met The Hazard Factory kunnen we je daarbij helpen en behoort dat probleem tot het verleden. 

Over The Hazard Factory

Steunend op een heel brede ervaring in de installatie- en bouwtechnische wereld, bieden we een divers scala aan virtual reality-veiligheidsopleidingen aan. Op een werf verandert de situatie en de omgeving voortdurend. Kwalitatieve opleidingen zijn daarom zo’n grote uitdaging omdat het voor elke groep deelnemers anders is. Risico’s worden vaak te laat of zelfs niet herkend. Nochtans weten we dat maar liefst 80% van de werf-ongevallen voorkomen kan worden mochten we ze wel op tijd herkennen en oplossen.


Met behulp van VR-technologie kunnen medewerkers aangeleerd worden om gevaren veel sneller te (h)erkennen (bewustwording) en hoe hiermee om te gaan (veiligheidsgedrag). Het voordeel is dat mensen door de VR-bril echt volledig in het thema zijn ondergedompeld: er is geen ruimte om met de smartphone of andere afleidingen bezig te zijn.


We combineren een specifieke werkomgeving met de gepaste risico’s die gepaard gaan met de activiteit van de klant of het beroep van de deelnemers. Ook bestaande omgevingen van de klant kunnen heel eenvoudig opgezet worden. Specifieke veiligheidseisen en risico’s kunnen flexibel aangepast worden. Zelfs de taal van de vragen en de feedback kan individueel worden ingesteld voor elke deelnemer. Zo wordt het herkenbaar én toegankelijk voor alle deelnemers.

Het aantal arbeidsongevallen is recht evenredig met de tijd dat medewerkers blootgesteld worden aan risico’s. Bij The Hazard Factory zijn we er van overtuigd dat we deze blootstellingstijd drastisch kunnen reduceren door medewerkers met behulp van een praktische VR-training alerter te maken voor veiligheidsrisico’s.

Laat risico’s dus niet aan het toeval over!

Oprichter

Wouter Van Derbeken is al 25 jaren actief in verschillende sectoren (automatisering, machinebouw, liften, elektrische werken, hoogspanning, piping, metaalconstructie). 

De ambitie van een veilige werkplek was steeds al de rode draad in zijn carrière. Eerst als projectleider, later als Business Unit Manager in diverse bedrijven, zo ook in zijn laatste functie als Directeur Operations Support bij een groot installatiebedrijf (1800 medewerkers en minstens evenveel onderaannemers) in België en Luxemburg.

Nu koppelt hij zijn professionele passie aan de meest moderne technologieën. Zo zorgen we samen voor een disruptief model, waarmee elke betrokken partij gigantische stappen in de goede richting zet.

Partnership Spectr

De Hazard Factory werkt zeer nauw samen met Spectr, bekend om zijn VR ontwikkelingen.

Dankzij de specifieke, aangepaste technologie van Spectr kan de training in groepsverband (van 10 tot 40 deelnemers tegelijkertijd) plaatsvinden. De training legt het accent op de prestaties van het team en onderscheidt zich daarmee van andere (individuele) VR trainingen. Veiligheid en zorg voor je collega’s is in de eerste
plaats de verantwoordelijkheid van het hele team.

VR-technologie is ondertussen een performante technologie, en meer dan ooit de weg van de toekomst. Er is nooit een beter moment geweest om ermee aan
de slag te gaan en verandering teweeg te brengen in de aanpak van opleidingen!