VR Safety Training

Dankzij Virtual Reality kan je wat je leert in een opleiding perfect trainen en toepassen in de praktijk. 
Op deze manier kan je de kennis gaan omzetten in echte competenties en deze onmiddellijk toepassen in jouw dagelijkse job. De ideale methodiek dus in het kader van veiligheid. 

VR-veiligheidstrainingen

Bij een Virtual Reality Safety Training simuleren we levensechte werf-scenario’s in een 360° interactieve leeromgeving. Cursisten krijgen een levensechte ervaring met hyperrealistische beeld- en geluidsmaterialen. Ze worden uitgerust met de meest moderne VR-headsets en toebehoren. Zo kunnen de deelnemers zich vrij rondbewegen en interageren met virtuele machines, gereedschappen, andere deelnemers,…  Meerdere zintuigen komen aan bod!

Noodprotocollen, omgang met gevaarlijke stoffen, werken op hoogte en veel meer kan je nu gaan trainen in VR. De omgeving blijft helemaal herkenbaar voor de cursist en de trainingen zijn 1 op 1 reproduceerbaar. Virtual Reality maakt trainingen op de werkvloer makkelijker, interactiever,  veiliger én goedkoper.

De doeltreffendheid van een
Virtual Reality training

De doeltreffendheid van eender welke training wordt bepaald door de kwaliteit en de combinatie met verschillende leermethodieken. 

Onderzoek van PWC toont aan dat er verschillende zaken cruciaal zijn in een succesvolle professionele training: 

Deze factoren worden alle 4 gecombineerd in een VR-veiligheidstraining.

Daarnaast is het ook interessant om in deze studie de VR-leermethodiek te vergelijken met klassikale training en e-learning op de volgende punten: 

Lees hier de volledige studie. 

Het opleidingsaanbod

Wij zijn een grote voorstander van ‘blended’ learning waarbij verschillende leermethodieken aangewend worden om de deelnemers niet alleen kennis bij te brengen, maar ook echte vaardigheden.

Je kan pas spreken van verworven compententies als je er in slaagt op de opgedane kennis in een opleiding ook om te zetten in de praktijk. Daarvoor zijn VR trainingen uitermate geschikt en maken ze meestal deel uit van een opleiding. 

Ontdek hier hoe we dat  aanpakken.

Hoge kwaliteits hardware,
hoge kwaliteits VR-training

VR hardware bestaat uit verschillende componenten.

Er zijn natuurlijk de headsets, maar ook streaming-servers, professionele grafische kaarten, wireless access points, tracking-hulpmiddelen, etc.

Ook qua software komt er heel wat bij kijken: lokale en cloudapplicaties, networking, performantiebewaking, etc.

De technologie evolueert zowel qua hardware als software razendsnel en om de 6 maanden worden grote sprongen gemaakt. Door een dubbel gebruik van de hardware (professioneel én entertainment) slagen we erin deze investeringen versneld af te schrijven en bij te blijven met de laatste ontwikkelingen.

Bovendien hebben we heel goede partnerships met de fabrikanten van onze hardware en worden onze toepassingen ook wel eens als hun speelveld gezien voor verdere ontwikkelingen.

Als bedrijven beroep doen op onze diensten hoeven ze dus niet wakker te liggen van grote investeringen die kort nadien al volledig verouderd zijn.

Voordelen van een
Virtual Reality veiligheidstraining

Voor veel deelnemers aan een opleiding is het niet efficient om te luisteren naar een docent en tegelijk notities te maken. Voor leerlingen van vandaag van alle generaties (!) draait alles om het combineren van verschillende multimedia en zintuiglijke ervaringen.

Bij gebruik van VR als leermethodiek worden deze allemaal gecombineerd. Interactieve VR-scenario’s die zorgen voor hogere participatie en betere keuzes.

De samenwerking en discussies tussen deelnemers zijn veel boeiender. Interactief leren helpt leerlingen zelfs 2 tot 4 keer sneller te leren dan met andere leermethodes.

Significant verbeterde veiligheidsprestaties

Minder menselijke fouten

Tot 80% betere retentie
van de leerstof

Halvering van de nodige
opleidingstijd

Vlottere besluitvorming en samenwerking in teamverband

Download onze gratis E-books

Vanuit onze jarenlange ervaring met de uitrol van innovatie-projecten in bedrijven hebben we hieronder enkele artikelen opgenomen.

Lees meer over hoe je meer resultaten kan behalen met jouw bestaande opleidingsbudget, welke verschillende aspecten bij veiligheidsopleidingen komen kijken en wat er bij komt kijken om als bedrijf écht een verschil te maken op vlak van innovatie.